Werkwijze

Onze visie

Holistische vroedvrouwenzorg – wat kan het je bieden? Als je noden verder gaan dan puur medische opvolging zijn wij er voor jou met aandacht voor voor je fysieke, emotionele en spirituele behoeften. Daarvoor geen gehaast maar tijd en ruimte om dieper in te gaan op wat jij belangrijk vindt. Met een warm kopje thee erbij, want we maken het graag gezellig. Voor jou en de – voor jou – belangrijke personen die betrokken zijn. We nemen ook de tijd om je te informeren over je opties zodat je bewuste keuzes kan maken op basis van informatie en intuïtie. Jij kent jezelf en je baby het best, daar zijn wij van overtuigd. Daarom hebben we alle respect voor je autonomie en integriteit.

 

Jij en je gezin staan centraal. Om een vertrouwensband te kunnen opbouwen kiezen we voor een klein team van 2 vroedvrouwen. Zo kunnen we elkaar goed leren kennen. Deze persoonlijke aanpak maakt het mogelijk om onze zorg af te stemmen op je individuele behoeften.

 

Praktisch

Tijdens je kinderwens en zwangerschap nodigen we je graag uit in onze praktijkruimte, dicht bij het station Gent-Sint-Pieters. Daar werken we samen met de artsen van Helios. Het is een warme plek waar je je op je gemak kunt voelen en kunt onthaasten. Die ongehaaste, vertrouwde sfeer vinden wij heel belangrijk. We nemen dan ook de ongeveer anderhalf uur de tijd per consultatie. Neem gerust je partner of een andere vertrouwenspersoon mee. Ook als je al andere kinderen hebt zijn deze welkom. In de wachtruimte zijn er speelgoed en boekjes voorzien.  Tijdens de kraamperiode komen we steeds aan huis. Om dit haalbaar te houden rijden wij maximaal een halfuur vanuit Gent.

 

Omdat je als toekomstige ouder meer nodig hebt dan enkel de medische opvolging maken wij tijd en ruimte voor alle andere aspecten van je leven die beïnvloed worden door de komst van je baby. Wij zijn allebei vroedvrouwen en daarnaast ook (postnatale) doula’s in opleiding. Wij zijn er voor je gedurende het hele traject, van kinderwens tot en met 1 jaar na de geboorte van je kindje.

 

Als we op huisbezoek komen kan je betalen via je gsm app. Aangezien we geconventioneerd zijn krijg je een groot deel terug van de mutualiteit. Sommige ziekteverzekeringen betalen daarbovenop nog een extra deel terug. Tijdens onze eerste kennismaking zullen we onze tarieven volledig transparant toelichten zodat je hierover goed op de hoogte bent.

 

Meer weten?

Heb je nog bepaalde vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en een mailtje te sturen! Als je graag al eens kennismaakt voor onze eerste consultatie samen is dat ook mogelijk. Wij nemen hierbij een halfuur de tijd om elkaar via zoom of in de praktijk te ontmoeten. Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Heb je een JA-gevoel bij onze werkwijze en aanbod? Dan kan je ook meteen een cursus of eerste consultatie inplannen via ‘contacteer ons’. We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten!