Vroedvrouw aan huis

Postnatale zorgen

De kraamtijd is een intense periode. In het bijzonder de eerste 40 dagen of 6 weken heb je alle rust nodig. De zorg voor een pasgeborene, het fysieke herstel en de nieuwe rol die je opneemt als ouders vragen al je energie. Wij komen regelmatig op bezoek om te kijken en te luisteren hoe het met jullie gaat. 

 

De medische controles omvatten…

Het controleren van het bloedverlies, de baarmoeder en de eventuele hechtingen.

Bij de baby volgen we het gewicht op, we controleren de kleur, kijken het naveltje na en doen eventueel een hielprik.

Er wordt niet alleen een baby, maar ook een moeder geboren.

Nina Pierson

Begeleiding bij borstvoeding

Borstvoeding is een vaardigheid. Net als leren lopen of praten vraagt het wat oefening maar eens je vertrokken bent voelt het vaak heel natuurlijk aan. Wij zijn er om jullie te ondersteunen tijdens dit groeiproces. Om jullie vertrouwen te laten groeien in je eigen mogelijkheden en die van je baby. Als je last hebt van pijn of andere problemen observeren we wat er aan de oorzaak kan liggen en geven we suggesties. Zoals wanneer je een borstontsteking oploopt, terug aan het werk gaat, als vaste voeding erbij komt of wanneer je wilt afbouwen met het geven van borstvoeding. Ook dan zijn wij er voor jullie.

 

Ook nadat jullie goed vertrokken zijn kunnen er nog momenten zijn waar je extra hulp kan gebruiken. 

Postnatale zorgen tot 1 jaar na de bevalling

Als vroedvrouw zijn we er voor jou en je gezin gedurende het ganse jaar na de geboorte bij vragen over reflux, slaapgedrag, … maar ook als je nood hebt aan een luisterend oor.

Praktische info

Wij zijn geconventioneerd. Dat wil zeggen dat de medische zorgen na de bevalling 100% terugbetaald worden door de mutualiteit. Wij werken niet met de derdebetalersregeling. 

 

Daarnaast vragen wij een éénmalige bijdrage en een kilometervergoeding per bezoek.

 

Neem liefst al contact met ons op tijdens je zwangerschap. Dan plannen we een consultatie in onze praktijk. Daarbij kunnen we elkaar leren kennen, onze werkwijze en tarieven toelichten en een medisch dossier openen.