Over ons

Sophie Van Cauwelaert

Aangenaam! Ik ben Sophie, vroedvrouw en doula-to-be. Mijn interesse in de wereld van geboortes begon als kind, toen mijn tante mij verhalen vertelde over haar job als vroedvrouw. In 2016 begon ik zelf aan de opleiding. Een intens traject die me dichter bij mijzelf heeft gebracht. In Oostenrijk zag ik een alternatieve manier van werken, met meer respect voor het natuurlijke verloop van een geboorte. Ook respect voor de ouders en hun wensen is voor mij heel belangrijk. Daarom startte ik in 2020 samen met Ruth Sneyers “Samen voor Respectvolle geboorte” op. Als docent HypnoBirthing geef ik ouders meer vertrouwen in hun eigen kunnen en de kracht om te komen voor hun wensen. Dit hoop ik ook te doen met alle ouders die we bij Geborgen Geboorte mogen begeleiden.
Chloé Lemonne

Ik ben Chloé, vroedvrouw en doula bij Geborgen Geboorte. Ik ben ook mama van een jongetje, het lief van Dries en de oudste van 3 zussen. Mijn droom om in Gent te wonen en daar mijn gezin te starten gaf mij het gevoel van “alles kan!”. Ik ben een ochtendpersoon, ik hou van de energie van een nieuw begin. Mijn droom is om lekker te koken, met groenten uit de moestuin, voor ouders die net bevallen zijn van hun baby en er  gewoon « zijn », ondersteunend, voor alle fases van ouderschap, van de preconceptie tot laat in de postnatale periode.

 

Wat neem ik mee?

Ik neem graag al mijn kleine hulpmiddelen voor lichaam, hart, ziel en geest mee: de placenta als medicijn,  Bachbloesems, gemmotherapie, en nog een heleboel hulpmiddelen zoals kunsttherapie, affirmaties, massage, rebozo, … maar ook mijn intuïtie, mijn gevoelens en mijn ervaring als vrouw en mama.