Yoni steam

De Yoni steam, of vaginale sauna, is een eeuwenoude praktijk gebruikt over de hele wereld om de gezondheid van vrouwen te ondersteunen. Yoni is een ander woord voor de vrouwelijke geslachtsorganen en betekent ook ‘bron’.

Je gaat boven een potje met warm water zitten waaraan geneeskrachtige kruiden worden toegevoegd. De stoom verwarmt de weefsels van de vulva en de vagina. Daardoor wordt de bloedcirculatie bevorderd zodat zuurstofrijk bloed de weefsels beter bereikt. 

 

Positieve effecten

  • Ondersteunt de genezing na een bevalling / abortus / miskraam
  • Reguleert de menstruatiecyclus
  • Vermindert pijn, krampen en andere symptomen die gelinkt zijn aan de menstruatiecyclus
  • Verbetert de vruchtbaarheid en het libido
  • Laat trauma’s en negatieve energieën los
  • Verlicht symptomen van de menopauze

 

Voor wie is het niet? 

Yoni Steam is niet geschikt als je een spiraaltje draagt, als je zwanger bent of als je infecties hebt tijdens de menstruaties. De Yoni Steam is geen vervanging voor een medische behandeling.

 

Praktische info

De Yoni Steam gebeurd bij jou thuis en duurt 1h30. Het is ook mogelijk om de kruk te huren voor een paar weken. 

Prijs €70,-

Ons verdere aanbod

Belly Binding

Na 9 maanden is je buik weer ‘leeg’. Bengkung Belly Binding is een Oosterse techniek waarbij we je buik inwikkelen met een lange doek. Zo omhul je je buik met geborgenheid en stevigheid. Dit voel je zowel fysiek als emotioneel.

Read More

Voetmassage

Een voetmassage, heerlijk. Het is ideaal voor wie last heeft van vermoeidheid en dus ideaal voor kersverse ouders. Dankzij het ontspannend effect brengt dit het stressniveau van je lichaam omlaag. Voor wie last heeft van neerslachtigheid, baby blues of postpartum

Read More

Postnataal Ayurvedisch koken

Rustgevende en herstellende Ayurvedische maaltijden aan huis. In Ayurveda ervaart de kersverse moeder bijna altijd een teveel aan Vata (een van de drie belangrijkste constituties). Dit kan onrust veroorzaken, onregelmatige spijsvertering, problemen met de bloedsomloop, droge huid en haar,… Daarom

Read More