Sluitingsritueel

Wanneer je een kind ter wereld brengt ga je meer open dan ooit tevoren, lichamelijk en energetisch. Die expansie is mooi en nodig op dat moment maar zorgt voor een overmatige prikkelbaarheid ten opzichte van de buitenwereld als het blijft aanhouden. Terug bij jezelf komen na de bevalling beschermt je hiervoor en is een belangrijk onderdeel van je emotioneel herstel. Dit ritueel ondersteunt je sluiting en verhoogt je gevoel van geborgenheid en veiligheid. Zo kun je je blijven verbinden met je baby, zonder overladen te worden door alle emotie en commotie van de buitenwereld.

 

Het rebozo sluitingsritueel 

Het ritueel, gebaseerd op de Mexicaanse traditie, bestaat uit 5 fasen. Tussendoor krijg je lekker veel thee te drinken.

  1. Vertellen van je geboorteverhaal
  2. Voetmassage, emoties loslaten
  3. Kruidenbad, lekker opwarmen terwijl je de positieve effecten van de kruiden ervaart
  4. Ingebundeld in veel warme laagjes tot rust komen en uitzweten
  5. Sluiting met Rebozo doeken voor het herwinnen van de integriteit van het lichaam

 

Praktische info 

Voor het sluitingsritueel nemen we uitgebreid de tijd. We komen met twee en blijven 3 uur bij jullie thuis. Ook andere mensen die je nauw aan het hart liggen zijn welkom, zoals je partner, je (groot)moeder, vriendinnen, … als je dit fijn vindt.

Prijs €200,-

Ons verdere aanbod

Belly Binding

Na 9 maanden is je buik weer ‘leeg’. Bengkung Belly Binding is een Oosterse techniek waarbij we je buik inwikkelen met een lange doek. Zo omhul je je buik met geborgenheid en stevigheid. Dit voel je zowel fysiek als emotioneel.

Read More

Yoni steam

De Yoni steam, of vaginale sauna, is een eeuwenoude praktijk gebruikt over de hele wereld om de gezondheid van vrouwen te ondersteunen. Yoni is een ander woord voor de vrouwelijke geslachtsorganen en betekent ook ‘bron’. Je gaat boven een potje

Read More

Voetmassage

Een voetmassage, heerlijk. Het is ideaal voor wie last heeft van vermoeidheid en dus ideaal voor kersverse ouders. Dankzij het ontspannend effect brengt dit het stressniveau van je lichaam omlaag. Voor wie last heeft van neerslachtigheid, baby blues of postpartum

Read More