Sluitingsritueel

Wanneer je een kind ter wereld brengt ga je meer open dan ooit tevoren, lichamelijk en energetisch. Die expansie is mooi en nodig op dat moment maar zorgt voor een overmatige prikkelbaarheid ten opzichte van de buitenwereld als het blijft aanhouden. Terug bij jezelf komen na de bevalling beschermt je hiervoor en is een belangrijk onderdeel van je emotioneel herstel. Dit ritueel ondersteunt je sluiting en verhoogt je gevoel van geborgenheid en veiligheid. Zo kun je je blijven verbinden met je baby, zonder overladen te worden door alle emotie en commotie van de buitenwereld.

 

Het rebozo sluitingsritueel 

Het ritueel, gebaseerd op de Mexicaanse traditie, bestaat uit 5 fasen. Tussendoor krijg je lekker veel thee te drinken.

  1. Vertellen van je geboorteverhaal
  2. Voetmassage, emoties loslaten
  3. Kruidenbad, lekker opwarmen terwijl je de positieve effecten van de kruiden ervaart
  4. Ingebundeld in veel warme laagjes tot rust komen en uitzweten
  5. Sluiting met Rebozo doeken voor het herwinnen van de integriteit van het lichaam

 

Praktische info 

Voor het sluitingsritueel nemen we uitgebreid de tijd. We komen met twee en blijven 3 uur bij jullie thuis. Ook andere mensen die je nauw aan het hart liggen zijn welkom, zoals je partner, je (groot)moeder, vriendinnen, … als je dit fijn vindt.

Prijs €200,-